Matkaisäntänä Kari Kape Aihinen ja oppaana Timo Hakola 27.3-30.3.2024 Ripaus luksusta, kauniita maisemia ja elämyksiä Ranskan Rivieralla....
Enkelten lahden kainalossa sijaitseva Nizza lumoaa matkailijat kauneudellaan yhä uudelleen. Tarjolla on kuvataiteen helmiä ja arkkitehtuurin kirjoa eri vuosisadoilta, mielenkiintoista historiaa ja modernia nykypäivää. Matkan aikana nautimme provencelaisen keittiön antimista ja valmistamme niitä itse keittiömestari Kari ”Kape” Aihisen ohjauksessa. Vierailemme myös filmifestivaaleistaan kuuluisassa Cannesissa sekä sen edustalla sijaitsevalla Île Saint-Honorat -saarella. Syömme hyvin sekä maistelemme vuosikertaviinejä.
Tule mukaan kokemaan lumoava Nizza ja sen ympäristö.
1. pv 27.3.2025 torstai Lähtö Helsingistä Finnairin vuorolla AY 1601 klo 07.25 Nizzaan, jonne saavutaan klo 10.00. Oppaamme Timo Hakola on ryhmää vastassa Nizzan lentokentällä. Jatkamme suoraan kaupunkikierrokselle, jonka aikana näemme mm. Cimiez’n belle époque -ajan korttelin entisine luksushotelleineen ja upeine villoineen. Mont Boron -kukkulan näköalatasanteella ihailemme Enkelten lahdelle avautuvia silmiä hiveleviä näkymiä. Kierroksen päätteeksi nautimme maittavan lounaan tyylikkäässä ravintolassa aivan Nizzan keskustassa. Lounaan jälkeen majoittuminen: HOTEL ASTON LA SCALA NIZZA ****, 3 yötä. Hotel Aston La Scala sijaitsee Nizzan keskustassa Promenade du Paillon -puiston laidalla. Hotellista on lyhyt kävelymatka kuuluisalle Promenade des Anglais -rantakadulle ja vanhaan kaupunkiin. Place Masséna -keskusaukio on 200 metrin päässä hotellilta. Hotellissa on ravintola, baari ja kattoterassi. Tarkemmat tiedot hotellista verkkosivulta: HOTEL ASTON LA SCALA- OFFICIAL SITE- 4 stars in Nice (hotel- aston.com)
2. pv 28.3.2025 Cannes ja ìle Saint-Honorat-saari perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti filmifestivaaleistaan kuuluisaa Cannesia. Perillä astumme laivaan, joka kuljettaa meidät Île Saint-Honorat -saarelle. Matka kestää n 20 min. Saarella sijaitsee toimiva Abbaye de Lérins -sisterssiläisluostari, joka tunnetaan myös viinitarhoistaan. Pääsemme maistelemaan munkkien valmistamia tasokkaita viinejä paikallisen viiniasiantuntijan johdolla. Viinimaistelun jälkeen palaamme Cannesin, jossa nautimme lounaan vanhan sataman laidalla. Teemme vielä kävelykierroksen Cannesin keskustassa, jossa näemme mm. elokuvajuhlistaan kuuluisan festivaalipalatsin ja maailmankuulun La Croisette -bulevardin. Nizzaan palaamme illansuussa.
3. pv 29.3.2025 Kape Aihisen kokkauskurssi lauantai Aamiainen hotellissa Kokkauskurssi, jolla valmistamme Kari Kape Aihisen johdolla itsellemme lounaan. Kurssi jaetaan kahteen ryhmään: Ryhmä 1: kurssi klo 10–12, ruokailu klo 12–13 Ryhmä 2: kurssi klo 13–15, ruokailu klo 15–16
4. pv 30.3.2025 Nizza – retki Côte de Provence -viinialuelle - Helsinki Aamiaisen jälkeen lähdemme (matkavarat mukana) kohden Var-departementtia, joka tunnetaan Côte de Provence -viineistään. Vierailemme Chateau Sainte Roseline -tilalla, joka on yksi alueen arvotetuimmista viinitiloista ja jonka viinit ovat saaneet Cru Classé – AOP -luokituksen. Maistelemme tilan viinejä ja niitä voi myös ostaa kotiin viemisiksi. Viinitila on myös historiallisesti merkittävä, koska sen yhteydessä sijaitsee 1000-luvulta peräisin oleva kappeli, jossa säilytetään kartusiaaninunna Pyhän Roselinen maallisia jäännöksiä. Kappelin aarteisiin kuuluu myös Chagallin mosaiikkityö. Viinimaistelun jälkeen nautimme provencelaisen gourmet -lounaan vanhassa provencelaisessa kivitalossa Les Arcsin keskiaikaisessa kylässä. Ravintolan terassilta avautuvat ihastuttavat näkymät Massif des Maures -vuoristoon. Täältä matkaamme Nizzan lentokentälle, josta Finnairin suora reittilento AY 1604Helsinkiin lähtee klo 19.40. Saapuminen Helsinkiin klo 23.55.
Hinta 2335 euroa/2-hengen huone/henkilö 360 euroa/ 1-hengenhuone/lisämaksu/henkilö Hintaan Finnairin reittivuoro Helsinki – Nizza – Helsinki, turistiluokassa sisältyy yksi ruumaan laitettava matkatavara ja käsimatkatavara majoitus 2 hengen huoneessa, 1 hengenhuoneesta lisämaksu buffet-aamiainen hotellissa matkaohjelmassa mainitut ateriat viineineen. Kari Kape Aihisen kokkikurssi ja esitelmä sisältäen viinin ja aterian matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut Timo Hakolan opaspalvelut lentokenttäverot sekä arvonlisävero Huom: paikkoja on rajoitetusti.
Tämän matkan toteuttavat Oy Kon-Tiki Tours Ltd ja Matka-Rasila Oy yhteistyössä. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy-Kon-Tiki Tours Ltd.
Matkan ennakkomaksu on 400 euroa/henkilö ja se maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen matkan alkua. Lentoliput ja muut matkapaperit toimitetaan n. 10 pv ennen matkan alkua. Matka toteutetaan edellyttäen, että osanottajia on min 15 henkilöä. Peruutusehto Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen. Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö. 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset. 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta. 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta. Hinnat perustuvat 10.7.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.